AKTUÁLNÍ KURZY
KURZ KOREJSKÉ KUCHYNĚ
Cena 3500 Kč / osoba
Tato méně známá kuchyně je velice chutná a mimořádně zdravá. K jídlu je podáváno obvykle mnoho příloh, plných rozmanitých a vyvážených chutí a vůní, složených z nejrůznějších nakládaných kousků především zeleniny, mas nebo mořských plodů.
Korejská kuchyně je založena převážně na rýži, tak jako kuchyně většiny sousedních zemí a základním pokrmem je vařená rýže (Hinbap). Důležitou surovinou je i pšenice, brambory a luštěniny. Další důležitou složkou této kuchyně jsou nudle rýžové nebo pšeničné a pohankové, kaše, polévky, sója a výrobky z ní (pasta, omáčka, tofu), čerstvá nebo nakládaná zelenina, maso, houby, koření, ženšen, sezamový olej, sůl. Z koření je nejpoužívanější česnek a zázvor. Důležitou složkou je také pasta z chilli a korejské vaření se často vyznačuje značnou pálivostí.
MENU
- Welcome drink
- Kimči - asi nejznámější korejský pokrm používaný jako příloha. Nakládané a zkvašené zelí v zázvoru, chilli, česneku, rybí omáčce a soli. Je to nejdůležitější součást a příloha všech korejských jídel, existuje mnoho variant v jednotlivých regionech z různých zelenin. Toto jídlo je považováno za jedno z nejzdravějších vůbec (je nutná fermentace,tzn že hosté si pak odnesou s sebou domů, kde nechají dozrát cca 14 dní).
- Galbi - grilovaná hovězí žebra marinovaná v sojové omáčce a česneku, často se podávají se salátem. Někdy se z těchto grilovaných žeber dělá polévka. Může se použít i jiné maso s kostí. Obvykle se griluje přímo na stole. Součástí je mnoho menších příloh.
- Yukhoe - korejský tatarský steak. Nasekané jemné syrové hovězí maso, ochucené sojovou omáčkou, chilli, sezamovým olejem, česnekem, šalotkou a šťávou z ovoce nashi. Na vrch se stejně jako u tatarského steaku dává vajíčko.
Během školení neomezená konzumace nealko nápojů a v době oběda 2 skleničky vína dle nabídky BB.
KOKTEJLOVÝ KURZ ASIA
Cena 2300 Kč / osoba
Asijské koktejly byly dlouhou dobu u nás nedostupné. Bylo to kvůli nedostupnosti asijských surovin. Dnes je to velký boom a spousta dobrých barů zařazuje do svého barového lístku tuhle kategorii koktejlů.
Přijďte se naučit umíchat speciální koktejly za pomocí našich barmanů.
V ceně je zahrnuto:
- Welcome drink
- Příprava 3 speciálních koktejlů
- Kumquat mojito – twist na klasické mojito. Ne ale úplně tak klasické. Tohle obsahuje Kumqat, limetku, hnědý cukr demerara, mátu a koriander, chilli soda a nesmíme zapomenout na rum.
- Litchee Blue - Koktejl z vodky, sake, curacao likéru, ananasu, kardamomu a limetky.
- Jasmin Tea Fizz – koktejl z ginu, citronové trávy, cukru, šťávy z limetky a sodovky z ledového jasmínového čaje.
- Drobné občerstvení
- Nealkoholické nápoje
KURZ ASIJSKÉ KUCHYNĚ
Cena 3500 Kč / osoba
V ceně kurzu je školení v trvání dvou hodin a hodina oběda.
Použité suroviny, občerstvení, nealko nápoje po celou dobu kurzu.
Klient si odnese desky s recepty, BB hůlky, CD Buddha-Bar a certifikát o absolvování kurzu.
Průběh školení:
- uvítání welcome drink a představení školitele
- předání studijních materiálů, prohlášení o bezinfekčnosti a rizik během školení
- teoretická část - základní pojmy, které je nutno znát při přípravě asijské kuchyně (vhodná rýže, názvy surovin, technologie vaření, historie, náčiní a pomůcky, základy HACCP)
- seznámení s kuchyní a systémem práce
- vlastní rozdělení jednotlivých prací na menu, dle počtu účastníků
- zapůjčení logovaných zástěr a nožů
- krájení a příprava zeleniny na jarní závitky
- technika prohazování pánví Wok a příprava jídel touto metodou
- příprava dezertu pomocí tekutého dusíku
- servis menu
- konzumace menu se základy stolování v BB a základy tradičního stolování v Japonsku
- slavnostní předání certifikátu
- během školení neomezená konzumace nealko nápojů a během oběda 2 skleničky vína dle nabídky BB
MENU
- Kuřecí Polévka Tom Kha Khai
- Vietnamské Letní Závitky
- Kuřecí Wok s Teriyaki Omáčkou a Rýží
- Pancit nudle s mořskými plody
KURZ SUSHI
Cena 3500 Kč / osoba
V ceně kurzu je školení v trvání dvou hodin a hodina oběda.
Použité suroviny, občerstvení, nealko nápoje po celou dobu kurzu.
Klient si odnese desky s recepty a vlastní bambusovou rohož na motání MAKI, BB hůlky, CD Buddha-Bar a certifikát o absolvování kurzu.
Průběh školení:
- uvítání welcome drink a představení školitele
- předání studijních materiálů, prohlášení o bezinfekčnosti a rizik během školení
- teoretická část - základní pojmy, které je nutno znát při přípravě sushi (vhodná rýže, názvy surovin, technologie vaření, historie, názvy druhů sushi, náčiní a pomůcky, základy HACCP)
- seznámení s kuchyní a systémem práce
- vlastní rozdělení jednotlivých prací na menu, dle počtu účastníků
- zapůjčení logovaných zástěr a nožů
- příprava rýže
- technika krájení ryb a potřebné zeleniny
- výroba jednotlivých druhů sushi (maki, nigiri, ura maki a sashimi)
- servis menu
- konzumace menu se základy stolování v BB a základy tradičního stolování v Japonsku
- slavnostní předání certifikátu
- během školení neomezená konzumace nealko nápojů a během oběda 2 skleničky vína dle nabídky BB
MENU
- Nigiri: Losos, Tuňák, Avokádo,
- Hoso maki: Okurka, Tuňák, Losos
- Ura maki: Speciální California, Losos-avokádo, Pikantní tuňák,